WERKWIJZE

Je hebt bepaalde klachten waar je nu écht iets aan wilt gaan doen.

Je loopt al een tijdje tegen bepaalde dingen aan in je leven. Misschien hoopte je dat ze zelf zouden verdwijnen. Dat is niet gebeurd en nu wil je er echt iets aan gaan doen. Je zoekt naar een psycholoog en bent bij mij uitgekomen. Is therapie confronterend? JA! Maar je komt er wel door van je klachten af en je ontwikkelt je als mens, partner, collega.

Telefonische kennismaking.

Stel je vraag via het contactformulier óf plan een terugbelmoment hier in. Tijdens de telefonische kennismaking van max 15 minuten bespreken we globaal jouw klachten en wat jij graag anders wilt zien in je leven.

Het intakegesprek.

In dit eerste gesprek gaan we dieper in op jouw klachten. En op wie jij bent, om een goed beeld te krijgen van jou als persoon en je sterke kanten. De behandeling pas ik altijd aan jouw wensen en behoeften aan. Ik zal je wel altijd transparant laten weten wat mijn advies is.

Geen verwijsbrief nodig

Bij mij kun je terecht zonder verwijzing van je huisarts. Het is gemakkelijk, snel én zelf te regelen. Als basispsycholoog vergoedt de zorgverzekeraar de therapie bij mij niet, dus deze komt voor eigen rekening.

Je hebt bij mij geen diagnose nodig, dus je kunt ook met overspannenheid, burn-out, obesitas, relatieproblemen en werkproblemen bij mij terecht. Deze behandelingen zijn uit het basispakket gehaald en worden nergens meer vergoed vanuit de basisverzekering.

Vraag na of je werkgever wilt bijdragen aan de kosten voor therapie.

Steeds vaker willen werkgevers bijdragen aan de kosten voor therapie. In het geval van een burn-out of arbeidsconflict, maar ook bij persoonlijke omstandigheden, willen werkgevers steeds vaker hun werknemers ondersteunen. Preventief. Als je je hier fijn bij voelt, bespreek dit dan met jouw werkgever. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Afspraken kunnen ook online of bij jou thuis plaatsvinden.

Afspraken kunnen ook online of bij jou thuis plaatsvinden.

Is het voor jou niet haalbaar om naar mijn praktijk te komen, of wil je in de comfort van je eigen huis afspreken, dan kunnen de afspraken ook online of bij jou thuis plaatsvinden. Houd bij huisbezoeken rekening met bijkomende reiskosten. Deze spreken we van tevoren af.

De afspraken

Samen zoeken we uit waar jouw gedragspatronen vandaan komen. Daarna leg ik duidelijk uit hoe jij hier een ander perspectief op kan krijgen. Ik ben een doener en dat merk je ook in onze gesprekken. Je kunt pas echt veranderen als je je nieuwe inzichten in de praktijk gaat brengen. Hoe vaker jij oefent met nieuw gedrag, hoe groter jouw vooruitgang & persoonlijke groei zal zijn! Je gaat meer doen van waar jij goed in bent.

Tijdens de behandeling.

Tijdens de behandeling sta ik voor je klaar, zowel als psycholoog en als mens. Mijn werkwijze wordt getypeerd als daadkrachtig, nuchter en laagdrempelig. Daarom ben ik ook buiten de afspraken om bereikbaar. Ik help je graag om het weer zelf te doen. Zodat jij weer krachtig, trots en blij op een positief spoor in jouw leven verder kunt!

Afspraak annuleren?

Je kunt kosteloos een afspraak afzeggen tot 24 uur van te voren. Wanneer je de afspraak later afzegt of niet verschijnt, dan reken ik een no show tarief van 50 euro.

Vertrouwelijkheid.

Psychologen hebben een geheimhoudingsplicht. Dat houdt in dat ik geen contact opneem of contact zal hebben met derden, zonder jouw uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming. De geheimhoudingsplicht blijft altijd gelden, ook als jouw behandeling is afgelopen. De enige uitzondering hierop is wanneer jijzelf of anderen in jouw omgeving gevaar lopen.

Ook ben ik als vrijgevestigde psycholoog niet verplicht om persoonlijke en gevoelige informatie te delen met jouw zorgverzekeraar. Zodat jij in de toekomst niet geconfronteerd blijft worden met een moeilijke periode in je leven.

Waarneming

Ik zal je zo vroeg mogelijk op de hoogte stellen van eventuele vakanties en afwezigheden. Indien nodig zorg ik voor waarneming door een collega. Individueel bespreek ik met jou wie dat is en hoe je hier contact mee kunt opnemen.

Therapy in English

For those who are unable to converse in Dutch, I’m able to provide therapy in English. If you have any further questions about therapy in English do not hesitate to contact me.

Wachttijd.

Deze bedraagt op dit moment 3-4 weken. Verspil geen tijd en gun jezelf dat andere perspectief.