OVER PSYCHOLOOG MARIEKE

Ik ben Marieke van Herwaarden (1989). Begin 2023 heb ik mijn langgekoesterde droom verwezenlijkt om mijn eigen praktijk te starten. Tegelijkertijd blijf ik ook in loondienst werken. Met meer dan 5 jaar ervaring als psycholoog, waarvan de eerste jaren als POH-GGZ, heb ik al honderden mensen mogen bijstaan.

Jaren behandelervaring
0 +
Mensen geholpen
0 +
Gesprekken gevoerd
0 +
Diploma’s en certificaten
0 +

Mijn eigen perspectief veranderde door…

… mijn worsteling doordat mijn beide ouders psychische problemen hebben. Daardoor had ik lange tijd bewijsdrang. Ik deed twee studies tegelijk en ging steeds harder werken, om maar gezien te worden door mijn ouders. Hierdoor werd ik moe en het voelde alsof het nooit goed genoeg was. Toen ik hierbij ook de verkeerde mannen bleef daten, werd ik nieuwsgierig naar de reden hierachter. Door therapie realiseerde ik mij dat dit kwam doordat ik gezien wilde worden door mijn ouders. Door dit objectieve perspectief leerde ik dit los te laten en ontwikkelde ik meer zelfwaardering. Ik vind het leven nu veel makkelijker en leuker.

Over mij

Ik ben psycholoog geworden omdat ik het brein en hoe we bepaalde patronen in gedrag en gedachten ontwikkelen enorm interessant vind. Het inzichtelijk maken van waar jouw klachten vandaan komen vind ik enorm boeiend. Daarbij vind ik het een leuke puzzel om te kijken welke aanpak en oefeningen bij jou passen om weer lekkerder in je vel te komen zitten! Ik begeleid jou graag naar een objectief perspectief, waardoor je klachten afnemen en jij weer meer gaat stralen. Dat geeft mij veel energie.

Ik word blij van in de natuur zijn, sporten, en probeer ik beter te worden in aquarellen en piano spelen. En ik zou het leuk vinden om nog eens een schildercursus en een macro-fotografiecursus te volgen.. En ook dat heeft weer een link met dingen in een ander perspectief zien.

Jouw psycholoog en tijdelijk maatje

Tijdens jouw behandeling ben ik er voor jou; zowel als coach als tijdelijk maatje. Dit doe ik op een laagdrempelige en daadkrachtige manier. Voel je vrij om mij op elk moment te contacteren als je extra steun nodig hebt. Ik help je graag om dingen in een ander perspectief te plaatsen, waardoor je met veerkracht, een trots gevoel en meer zelfvertrouwen zelf verder kunt!

“Mijn kracht ligt in jou écht begrijpen.”

Relevante diploma’s

Registraties

Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Mijn AGB-code: 90117920

Gespecialiseerd in KOPP-problematiek, laag zelfbeeld en trauma

In mijn leven zijn thema’s zoals KOPP-problematiek, laag zelfbeeld en trauma voorbij gekomen. Ik heb daar dan ook een sterke affiniteit mee. Je kunt mij bij specialisten ook vinden op KOPP-kind.nl. Het geeft mij veel voldoening om anderen hierin te ondersteunen. Als een cliënt mij vertelt dat ze in een situatie voor zichzelf zijn opgekomen, beter hun grenzen aangegeven hebben of hun eigen patronen eerder herkennen, tovert dat altijd een lach op mijn gezicht.

 

Waarom de e gespiegeld is in mijn logo?

Het is maar net van welke kant je jezelf bekijkt.

Anne-Fleur ging jou voor en heeft al dat andere perspectief gekregen.

Hoogopgeleid, goede baan, maar toch had zij last van angsten en onzekerheid. Daardoor zei ze nooit iets in een vergadering, en toonde ze zelden initiatief naar vrienden toe om af te spreken. Ze was bang dat ze te veel was en ze had het idee door anderen slechts gedoogd te worden. Dat was hoe zij het zag.

Samen met mijn hulp kwam zij tot andere inzichten. Ze oefende met zichzelf meer laten horen. Nadat ze de moed had verzameld om feedback te vragen aan haar omgeving, hoorde ze dat ze juist enorm gewaardeerd werd.

Zij had een ander perspectief gekregen. Een realistischere kijk. Op zichzelf en haar omgeving. Positiever.

Viel de gespiegelde e jou meteen op?