Daglichtlamp bij de donkere wintermaanden

Donkere wintermaanden. Wat helpt?

We zijn allemaal wel eens somber. Wist je dat we van depressie spreken als je meer dan 2 weken somber bent? Dat maken we ook allemaal wel eens in ons leven mee. Een depressie is enorm vervelend en vermoeiend, een sombere stemming kost veel energie. Je hebt haast nergens meer zin in. Alles voelt zwaar: fysiek en mentaal. Je kan gemakkelijk huilen.

Bijna iedereen heeft wel eens een depressieve periode gekend in zijn/haar leven. Duurt het langer dan 2 weken? Trek dan aan de bel. Ik wil je graag het leven weer door een zonnigere bril laten zien.

Daglichtlamp

De daglichtlamp! Ken jij ‘m al? Werkt goed tegen de energie- en stemmingsdip in de winter! Voor een paar tientjes heb je er al eentje. Elke ochtend minstens een half uur, bijvoorbeeld tijdens je ontbijt, even aanzetten! Het licht bootst de zon na en helpt om de productie van het slaaphormoon melatonine te verlagen, waardoor je meer energie hebt en je slaapritme verbetert. Als je er eentje hebt of gaat aanschaffen, lees dan goed de handleiding voor hoe je hem het beste kunt gebruiken!

#lichttherapie#winterdip#somber#winterdepressie#moe#winter#ikmisdezon#zonlicht#daglichtlamp#winter#lifehack#kortedagen

winterdepressie

Recente berichten

Sociale angst

Paniek

Dossier: zelfbeeld

Dossier: Innerlijk kind en triggers